Projectthema De verhalenkoffer '40-'45

 

 

Je ontvangt een email met verdere instructies.

Projectthema De verhalenkoffer '40-'45

Blink heeft een projectthema ontwikkeld rondom de Tweede Wereldoorlog en het herdenken van de slachtoffers hiervan. In dit projectthema onderzoeken de leerlingen de belevenissen van onbekende Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdekken ze dat dezelfde gebeurtenis voor iedereen heel anders kan zijn.
Het volledige thema vind je in de lesomgeving Blink Studio! Je kunt het projectthema aan laten sluiten op Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.
Heb je nog geen inloggegevens voor de lesomgeving? Vraag dan een proefles aan via de oranje banner rechts, activeer je account en krijg direct toegang tot de lessen! Wanneer je in de lesomgeving bent, kies je voor Blink Wereld - aardrijkskunde, -geschiedenis of -natuur en techniek. Vervolgens zie je onder het kopje Projectthema's de tegel De verhalenkoffer '40-'45​. Je kunt kiezen uit twee niveaus: voor groep 5/6 en voor groep 7/8. Het verschil in niveau zit met name in de verwerking van de lessen.

De verhalenkoffer '40-'45

In dit projectthema gaan de leerlingen zich verdiepen in verschillende onbekende Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze manier ontdekken ze dat je vanuit verschillende personages naar dezelfde gebeurtenis kunt kijken en dat deze gebeurtenis voor iedereen heel anders kan zijn. Tijdens het projectthema schrijven de leerlingen een verhaal over de belevenissen van een eigengekozen persoon uit de Tweede Wereldoorlog.