Natuur en techniek

 

 

Je ontvangt een email met verdere instructies.

Natuur en techniek

De thema's van de lesmethode Blink Wereld - natuur en techniek (voorheen Binnenstebuiten) voor groep 5 t/m 8 zijn interactief en gaan uit van onderzoekend leren.

Elke les bevat een nieuwe uitdaging: Hoe kun je een tornado maken? Hoe erg is het wanneer jouw favoriete dier uitsterft? Hoe kun je veilig een stroomdraad aanraken? Blink Wereld - natuur en techniek laat kinderen stap voor stap ontdekken en ervaren. Met prachtige foto’s, grappige filmpjes en haalbare proeven en onderzoekjes. Waarna ze de wereld nooit meer hetzelfde zullen zien.

Onderzoekend en ontdekkend leren

Met de methodes van Blink Wereld gaan kinderen aan de hand van een vraaggestuurd lesmodel zelf ontdekken en onderzoeken. Bij natuur en techniek staan er daarnaast nog vakspecifieke vaardigheden centraal. In de lessen gaan kinderen zelf ontwerpen en innoveren. Ze ontwerpen een diervriendelijke plek in Artis, starten een eigen limonadefabriek of beschrijven een eigen proefje dat laat zien hoe luchtdruk werkt.

Alle 21st century skills komen op deze manier geïntegreerd aan bod in de lessen. 

Meer over 21st century skills

Prikkelende lesmethode

Samen met wetenschappers en het Science Center Nemo hebben we vele leerzame en leuke proefjes ontwikkeld waarmee kinderen de wereld zelf ontdekken. En die voor een leerkracht ook gemakkelijk te realiseren zijn. Met journalisten en ervaringsdeskundigen hebben we de spannendste invalshoeken weten te vinden, zodat elk onderwerp daadwerkelijk gaat leven bij kinderen. En bovenal komen veel ideeën direct van de leerkrachten en leerlingen zelf, waardoor Blink Wereld - natuur en techniek daadwerkelijk dichterbij komt en de wereld tastbaarder maakt.

Uiteraard voldoet Blink Wereld - natuur en techniek aan de kerndoelen. In het thema-overzicht staat aan welke kerndoelen er per thema wordt gewerkt.